Yhteystiedot

Eeva Maria Maijala 050 512 0529 eeva-maria.maijala@eduskunta.fi

eduskunta-avustaja Janne Kaisanlahti (09) 432 4098

Uutiset

27.6.2018Maijala sai Lasse Virén -palkinnonLue lisää »21.6.2018Maijala ihmettelee Kittilän luottamushenkilöiden hyllyttämistäLue lisää »18.6.2018Maijala tyytyväinen liikennepalvelulain muutokseenLue lisää »

Maijala vastustaa haaskakuvauksen laillistamista metsästyslaissa

07.04.2017

Torstaina 6.4.2017 käytiin eduskunnassa lähetekeskustelu metsästyslaista (numerot) ja kovin keskustelu käytiin haaskan käytöstä laaditusta uudesta pykälästä 34a. Laki menee nyt maa - ja metsätalousvaliokunnan käsittelyyn.
Kansanedustaja Eeva-Maria Maijala (kesk.) vastustaa metsästyslain muutosta, joka virallistaa haaskakuvauksesta laillisen elinkeinon sallien lakitasolla petoeläinten ravintohoukuttimien käytön. Maijalan mukaan petovahinkojen kasvuun johtavaa esitystä ei voi hyväksyä, kun Suomessa muutenkin taistellaan pahentuneen peto-ongelman kanssa. Maijala otti asian esiin eilen eduskunnassa käydyssä metsästyslain lähetekeskustelussa.
- Suurpetojen tarkoituksellinen houkuttelu ravintoa hyväksi käyttäen olisi kielletty, mutta laki kuitenkin sallisi ravintohoukuttimen luontokuvaus- ja katselutoimintaa varten. Lakimuutoksella vahvistetaan uutta elinkeinotoimintaa.
En voi hyväksyä tällaista luonnon tasapainon rikkomista. Erityisen paha tilanne tämä on poronhoitoalueella. Parhaissa paikoissa saattaa olla 20-30 eri karhua syömässä haaskoja. Sen seurauksena lähialueella kuolee hyvin paljon poroja sekä muita eläimiä ja porot ovat vasattomia, sillä kyllähän karhut varmasti syövät muutakin kuin niitä haaskoja ympäristöstä.
- Pahinta tässä on se, että monet luonnonsuojelijat, luontoaktivistit tukevat ja kannattavat vielä tätä toimintaa, joka rikkoo näin pahasti luonnon biodiversitettiä. Tämä kertoo siitä, miten luonnosta vieraantunutta luonnonsuojelu voi tänä päivänä olla. Jos karhuja, susia, ahmoja, ilveksiä halutaan kuvata ja käydä katselemassa, niin toiminnan tulisi lähtökohtaisesti tapahtua silloin varta vasten jossakin eläintarhassa, mutta luonnossa eläinten pitää saada olla niin kuin luonnossa normaalitilanne on olemassa.
- Karhujen kuvaamista keskellä poronhoitoaluetta voi verrata siihen, että minä vaikka alkaisin harrastaa lasten hippaleikkitoimintaa elinkeinotoimintana ja lapset leikkimään viljapeltoon. Sanoisin, että sattuuhan sitä, että viljapelto menee lakoon ja sitä ei pysty käyttämään, mutta tämä on kuitenkin uutta laillista elinkeinotoimintaa.
- Ihmettelen kyllä sitä, eikö kenelläkään luontoihmisellä nouse karvat pystyyn, kun villieläimistämme ollaan tekemässä pullasorsia koiranruokanappuloiden avulla? Entä miten käy sitten poronhoidolle haaskakuvauspaikkakunnilla? Esitän, että tämän haaskakuvaustoiminnan vaikutuksista luontoon tehdään riittävä tutkimus ja otetaan porotaloudelle tästä aiheutuvat vahingot vakavasti.
27.06.2018Maijala sai Lasse Virén -palkinnon
21.06.2018Maijala ihmettelee Kittilän luottamushenkilöiden hyllyttämistä
18.06.2018Maijala tyytyväinen liikennepalvelulain muutokseen
12.04.2018Maijala: Rangaistukset vastaamaan kansan oikeustajua!
06.04.2018Hylje- ja merimetsokannat kuriin!
28.03.2018Maijala tukee Jirka Hakalaa Keskustan puoluesihteeriksi
13.03.2018Maijala: Lastenraiskaajien tuomioiden koventaminen on toteutettava
06.03.2018Maijala: Työ Tenojoen tilanteen parantamiseksi kesken
13.02.2018Maijala esittää Vuotoksen kansallispuiston perustamista
08.02.2018Maijala: Sevettijärven ääni kuului postiasiassa

Siirry arkistoon »