Yhteystiedot

Eeva Maria Maijala 050 512 0529 eeva-maria.maijala@eduskunta.fi

eduskunta-avustaja Janne Kaisanlahti (09) 432 4098

Uutiset

24.5.2017Maijala tyytyväinen postinjakelun turvaamiseen viisipäiväisenäLue lisää »7.4.2017Maijala vastustaa haaskakuvauksen laillistamista metsästyslaissaLue lisää »15.3.2017Maijala vaatii puuttumaan kiristyskirjeisiinLue lisää »

Maijala vastustaa haaskakuvauksen laillistamista metsästyslaissa

07.04.2017

Torstaina 6.4.2017 käytiin eduskunnassa lähetekeskustelu metsästyslaista (numerot) ja kovin keskustelu käytiin haaskan käytöstä laaditusta uudesta pykälästä 34a. Laki menee nyt maa - ja metsätalousvaliokunnan käsittelyyn.
Kansanedustaja Eeva-Maria Maijala (kesk.) vastustaa metsästyslain muutosta, joka virallistaa haaskakuvauksesta laillisen elinkeinon sallien lakitasolla petoeläinten ravintohoukuttimien käytön. Maijalan mukaan petovahinkojen kasvuun johtavaa esitystä ei voi hyväksyä, kun Suomessa muutenkin taistellaan pahentuneen peto-ongelman kanssa. Maijala otti asian esiin eilen eduskunnassa käydyssä metsästyslain lähetekeskustelussa.
- Suurpetojen tarkoituksellinen houkuttelu ravintoa hyväksi käyttäen olisi kielletty, mutta laki kuitenkin sallisi ravintohoukuttimen luontokuvaus- ja katselutoimintaa varten. Lakimuutoksella vahvistetaan uutta elinkeinotoimintaa.
En voi hyväksyä tällaista luonnon tasapainon rikkomista. Erityisen paha tilanne tämä on poronhoitoalueella. Parhaissa paikoissa saattaa olla 20-30 eri karhua syömässä haaskoja. Sen seurauksena lähialueella kuolee hyvin paljon poroja sekä muita eläimiä ja porot ovat vasattomia, sillä kyllähän karhut varmasti syövät muutakin kuin niitä haaskoja ympäristöstä.
- Pahinta tässä on se, että monet luonnonsuojelijat, luontoaktivistit tukevat ja kannattavat vielä tätä toimintaa, joka rikkoo näin pahasti luonnon biodiversitettiä. Tämä kertoo siitä, miten luonnosta vieraantunutta luonnonsuojelu voi tänä päivänä olla. Jos karhuja, susia, ahmoja, ilveksiä halutaan kuvata ja käydä katselemassa, niin toiminnan tulisi lähtökohtaisesti tapahtua silloin varta vasten jossakin eläintarhassa, mutta luonnossa eläinten pitää saada olla niin kuin luonnossa normaalitilanne on olemassa.
- Karhujen kuvaamista keskellä poronhoitoaluetta voi verrata siihen, että minä vaikka alkaisin harrastaa lasten hippaleikkitoimintaa elinkeinotoimintana ja lapset leikkimään viljapeltoon. Sanoisin, että sattuuhan sitä, että viljapelto menee lakoon ja sitä ei pysty käyttämään, mutta tämä on kuitenkin uutta laillista elinkeinotoimintaa.
- Ihmettelen kyllä sitä, eikö kenelläkään luontoihmisellä nouse karvat pystyyn, kun villieläimistämme ollaan tekemässä pullasorsia koiranruokanappuloiden avulla? Entä miten käy sitten poronhoidolle haaskakuvauspaikkakunnilla? Esitän, että tämän haaskakuvaustoiminnan vaikutuksista luontoon tehdään riittävä tutkimus ja otetaan porotaloudelle tästä aiheutuvat vahingot vakavasti.
24.05.2017Maijala tyytyväinen postinjakelun turvaamiseen viisipäiväisenä
07.04.2017Maijala vastustaa haaskakuvauksen laillistamista metsästyslaissa
15.03.2017Maijala vaatii puuttumaan kiristyskirjeisiin
25.02.2017Maijala vaatii rajavyöhykelupien palauttamista marjastajille
09.02.2017Poliisilain muutos perustuslakivaliokuntaan
05.01.2017Maijala tyytyväinen ahma-asetukseen
13.12.2016Maijala: Jätevesikysymys etenee nyt eduskunnassa oikein
23.09.2016Maijala: ?Varo, auto Kilpisjärventiellä!?
02.09.2016Maijala: Jätevesiasetus menossa oikeaan suuntaan
02.06.2016Maijala: Kalastuslakiin tarvitaan muutoksia

Siirry arkistoon »