Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

Terveiset isolta kirkolta

Keskiviikko 22.6.2011

Eduskuntatyö on pääsemässä vähitellen käyntiin. Me keskustan kansanedustajat ja moni muukin lappilainen odotamme pelon sekaisin tuntein uutta hallitusohjelmaa. Huhut kertovat, että odotettavissa on paljon kylmää vettä maaseudun, haja-asutusalueiden ja syrjäisten alueiden ihmisten harteille.

Meistä keskustalaisista tuli siis sittenkin oppositiossa olevia edustajia, mutta ei se elo ole sittenkään pelkkää olemista. Ainakin minulla riittää töitä Lapin asioiden selvittämisessä ja rautalangankin vääntämisessä. Tehtäväni on toimia lappilaisten asioiden olosuhdeammattilaisena. Eli kertoa meidän perusasioistamme Etelän toisessa maailmassa kasvaneille edustajille.

Sain ympäristövaliokunnan paikan kuten toivoin ja vielä ekstraa oli, että sain roolikseni heti ensimmäisen kauden edustajana keskustan ryhmän valiokuntavastaavan paikan. Ympäristöasiat olivat keskustalle viime vaalikaudella turhan usein kompastuspaikkana. Olen itse ympäristöoikeuden juristi ja olen asiasta kiinnostunut hyvin laajasti. Pidän itseäni terveesti keskustan vihreänä, jonka mielestä luonnossa ja luonnosta pitää elää nyt ja tulevaisuudessakin yhdessä eri toimijatahojen kanssa.

Minua peloteltiin, että jo kahden viikon ympäristövaliokunnassa olen jälkeen alan juomaan yrttiteetä. No ei se yrttiteekään mitään pahaa ole, mutta uskon että jalkani pysyvät tiukasti maassa. Roolini tulee olemaan ennen kaikkea maalaisjärjen esille tuominen liian vihreiden asioiden valmisteluun.

Ympäristövaliokunnan asioina tulevat olemaan ainakin rakentamisen uudet määräykset, kaavoitusasiat ja suojeluasiat. Erityisesti minua pelottaa tällä hetkellä suunnitteilla olevat keskittämiseen tähtäävät kaavoitussuunnitelmat. Suunnitelmia on, että kaavoitusta, lupamenettelyä ja taloudellisia ohjauskeinoja kehitetään edistämään yhdyskuntarakenteen eheytymistä. Pahimmillaan kaavailut tarkoittavat kaupunkiseutujen ulkopuolisten alueiden suunnittelemattoman rakentamisen vähentämistä olennaisesti.  Saa nähdä vieläkö jätevesiasia tulevat esille.

Ympäristövaliokunnan äänekkäänä jäsenenä tulen tuomaan esille lohi- ja petoasiat. Tavoitteenani on, että saamme järjestettyä yhdessä Lapin liiton Lohi- ja petohankkeen kanssa syksyllä eduskunnan pikkuparlamentin rakennuksessa lohi- ja petoasioihin perehtyvän seminaarin. Lisäksi tarkoitukseni on tuoda näitä asioita esille aina sopivissa paikoissa. On ollut jo alustavaa puhetta, että jos saisin ympäristövaliokunnan käymään pohjoisessa tutustumassa meidän elinkeinoille ja elämällemme tärkeisiin asioihin.

Nämä ympäristövaliokunnan kautta kulkevat asiat ovat erittäin tärkeitä Meri-Lapin elämälle nyt ja tulevaisuudessa. Toivon saavani alueen ihmisiltä itselleni hyviä tietoja, joilla asioita saamme vietyä eteenpäin yhdessä.

Muita valiokuntapaikkoja tulevat minulla olevaan työelämä ja tasa-arvovaliokunta sekä Meri-Lapin alueelle erittäin tärkeä liikenne- ja viestintävaliokunta, johon sain varamiehen paikan. Varamiehenäkin voin olla mukana ryhmän toiminnassa ja heti aluksi ovat esillä logistiikka, rautatie ja yleensäkin pohjoisen ulottuvuuden asiat.

Edessä on todella mielenkiintoinen ja haastava kausi. Töitä koko Lapin puolesta minun tietotaidollani ja teidän avustuksellanne.

7 kommenttia . Avainsanat: hallitusohjelma, ympäristövaliokunta