Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

Osallistutaan Suomen suurimpiin säästötalkoisiin - liikutaan

Keskiviikko 5.3.2014 klo 17:23

Eduskunnassa keskusteltiin tänään liikunnan ja urheilun edistämisestä Suomessa.

Meidän ei tarvitse olla kilpaurheilijoita, ei huippukuntoisia, ei sporttisen näköisiä – liikutaan itsellemme.

Suomalaiset istuvat itsensä pilalle. Ikääntyvät ihmiset tulevat olemaan yhä enemmän bisnes. Mieti haluatko olla osa tätä bisnestä? Voit itse vaikuttaa itsesi vointiin ja tulevaisuuteen. Ei aloiteta huomenna, vaan tänään.

Portaat päivässä, sekin on jo eteenpäin. Liikkuminen ei tarkoita mitään ihmeitä, pieniä asioita: Kävele kauppaan, kierrä pieni lenkki, vedä keuhkot täyteen raikasta ilmaa. Hymyile ulkona itsellesi.

Liikkumalla säästämme yhteiskuntamme kuluja miljardeja. Aina on aikaa sille mitä haluaa oikeasti tehdä. Vuorokaudessa on 25 tuntia. Voit merkitä menoja kalenteriin vain 24 h, mutta jos jotain haluat tehdä – sille on aina aikaa.

Liikkumalla emme voi estää monia sairauksia, mutta muistetaan Kekkosen sanoma: ”En liiku saadakseni lisää päiviä elämään, vaan elämää päiviin”.

Vanhoja fraaseja. Mutta mutta mutta, pidämme itseämme liian tärkeinä ja kiireisinä. Lähes kaikki syyt estää oma liikkuminen, ovat tekosyitä.

Yhteiskuntamme on nyt erittäin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Jokainen voimme osallistua talkoisiin ja se lähtee itsensä huolen pitämisestä.

Ota pieni happihyppely ulkona. Aukaise silmät, keväämme herää, kuuntele kävellessä lintuja, luontomme on puhdas, saamme voimaa ja virtaa suoniimme. Ajatuksemme kulkevat paremmin ja saamme työssämmekin paremmin tuloksia aikaiseksi, kun pidämme huolta omasta kunnostamme.

* * *

maijala_hiihtaa.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ulkoilu, kuntoilu, liikunta