Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

Väkivaltaa ei tule hyväksyä

Torstai 7.9.2017 klo 15:37

Eilen annettiin kaikkien eduskuntapuolueiden sekä Sininen Tulevaisuus -ryhmän puheenjohtajien yhteinen julkilausuma koskien kansallista turvallisuuttamme.
Julkilausumassa vedottiin rauhallisen julkisen keskustelun puolesta, kun viime päivinä ja viikkoina tunteet ovat kuumenneet terrorismia ja hylkäävän päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden palauttamisen tiimoilta. Puheenjohtajat tuomitsivat kaiken terrorismin, väkivallan ja vihapuheen.
Poikkeuksellinen julkilausuma yli kaikkien puoluerajojen kertoo tilanteen vakavuudesta suomalaiselle yhteiskuntarauhalle.
Turun veriteot osoittivat viimeistään sen, että radikaali islamilainen terrorismi on rantautunut Suomeen. Toki jo aikaisemmin Suojelupoliisi on varoittanut jihadistiverkostojen syntymisestä ja vahvistumisesta maassamme. On ymmärrettävää, että tämä huolestuttaa ihmisiä. Valtiovallan on tehtävä kaikki voitava näiden uhkien torjumiseksi ja ihmisten on voitava luottaa, että valtiovalta todella tekee kaikkensa.
Suomessa on perinteisesti luotettu viranomaisten toimintaan ja kunnioitettu esimerkiksi poliisia. Kaikki sellaiset kannanotot, joilla jotenkin tuetaan väkivaltaisia mielenosoituksia tai poliisin työn estämistä, ovat ehdottoman tuomittavia.
Ihmisten auttaminen on monen kutsumus ja turvapaikanhakijoiden parissa tehtävä auttamistyö ansaitsee tunnustuksen. Laittomasti maahan jäävien piilottelu ja poliisin toiminnan häiriköinti ei ole tällaista auttamistyötä. Meidän on kunnioitettava lakia ja ymmärrettävä, että jos kaikki maahan tulevat saisivat tänne jäädä, menettäisi koko turvapaikkajärjestelmä merkityksensä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismi, väkivalta, turvapaikanhakijat

Terrori-iskut Brysselissä

Tiistai 22.3.2016 klo 16:27

Olen järkyttynyt Brysselissä tapahtuneista terrori-iskuista. Tavalliset ihmiset ovat olleet menossa lentokentälle matkustaakseen jonnekin tai odottaneet metroasemalla metrojunaan ollessaan menossa töihin, kouluun tai muille asioille. Sitten terrori-iskut murhasivat nämä viattomat ihmiset. On hirvittävää ajatellakaan, millaista tuskaa moni nyt kokee siellä omaistensa menettämisen johdosta. 

Kaikkea terrorismia, mutta etenkin nyt Eurooppaan rantautunutta ääri-islamilaista terrorismia vastaan on taisteltava entistä päättäväisemmin. Se voi vaatia koviakin keinoja. Jatkuvaa terrori-iskujen sarjaa ei voi kuitata vain yksittäistapauksina. Ongelmista ja niiden syistä emme saa vaieta. Eri valtioiden viranomaisten välinen yhteistyö on terrorismin torjunnassa ja terroristisolujen paljastamisessa äärimmäisen tärkeää. 

Eurooppalaisia arvoja, ihmisoikeuksia ja demokratiaa, ei pahan valta saa horjuttaa. Emme saa hyväksyä ajatusta, että terrorismi on tullut tänne jäädäkseen. Meidän on jätettävä lapsillemme perinnöksi turvallinen Eurooppa. Tavoite voi olla vaikea, mutta sitä kohti on kuitenkin pyrittävä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismi, Belgia, Bryssel