Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

Postilaista tulossa lappilaisille hyvä

Maanantai 7.11.2016 klo 15:07

Posti velvoitetaan huolehtimaan, että postia jaetaan maaseudullakin viitenä päivänä viikossa. Tänään lausuntokierroksellle lähtevä postilaki tulee varmistamaan, että saamme postia kuten nykyäänkin. 

Olen Postin hallintoneuvoston ja eduskunnan liikenne-ja viestintävalíokunan jäsenenä ollut nyt postilain kanssa naimisissa koko syksyn. Olen tyytyväinen kokoon saatuun esitykseen. Olemme saaneet rakennettua esityksen, jonka ovat kaikki hallituspuolueet sekä posti hyväksyneet. 

Olen jankuttanut koko syksyn, että meille kotia pitää postin tulla joka arkipäivä. Ja kun meille 30 km päähän Savukosken kirkolta tulee posti joka päivä, niin eiköhän se silloin tulee muillekin.

Kirjepostin jakelu tulee hidastumaan, sitä ei pidetä niin pahana jos laskujen tulo hidastuu.  Sen sijaan meidän tulee vielä tehdä töitä, ettei esitys heikennä muun postin jakelua. Erityisesti tulee kiinnittää huomiota paikallislehtien jakeluun ja siihen että niiden järkihintainen ja aikataulussa toimiva jakelu varmistetaan.  

Postilaki ja liikennekaari ovat nyt käsittelyssä yhtä aikaa, koska näiden uudistuksella on tarkoitus varmistaa ja jopa kehittää maaseudun monipuolisia palveluita. Jatkossa postin tulee kilpailuttaa postin jakelu maaseudulla. Jos kukaan ei tee tarjousta toimivasta palvelusta, niin postin on hoidettava se itse. Näin saadaan varmistettua monipuolisten palveluiden tuominen maaseudulle yhteispalveluinakin. 

Nyt lausunnoilla pitää varmistaa, että saamme varmat mallit, eivätkä lupaukset jää puheeksi ja haaveiksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: postilaki, postijakelu, jakeluvelvoite, posti