Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

Työurien pidentäminen

Keskiviikko 16.3.2011 klo 9:19

Jokaisessa vaalikeskustelussa kysytään, että millä me maksamme kaikki valtion kasvavat kulut. Mitä leikataan, mistä lisää tuloja?

Minusta kaikkein tärkein toiminto on työn tekeminen. Ihmiset pitää saada aikaisin töihin ja työssä jaksamiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Ikäiseni nelikymppiset ovat asennoituneet jo valmiiksi, että tulevaisuudessa tulee meidän eläkeikämme olemaan huomattavasti nykyistä korkeampi.

Sain kuulla nykyisen opintotuen määrän. Jos käteen jäävä raha on vain 2, 45 euroa/päivä , niin yhtälöhän on aivan mahdoton. Nuorten on pakko hankkia rahaa opiskelun ohessa ja valmistuminen viivästyy jopa vuosia. Nuorille tulee antaa mahdollisuus keskittyä opiskeluun, jotta he olisivat työelämän käytettävissä mahdollisimman pian.

Nuorten on sitten vaikea saada töitä, kun ei ole työkokemusta. Keskiasteen koko koulutusrakennetta tulee kehittää, jotta saamme rakennettua paremmin kontaktin yhteiskuntaan.

 

44 kommenttia . Avainsanat: opiskelu, eläkeikä, työssäjaksaminen