Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

Kentällä kiertämistä

Tiistai 12.3.2013 klo 10:41

Saan eduskuntaan paljon puheluita, tekstiviestejä ja myös vieraita – lappilaiset ovat aina tervetulleita tapaamaan minua – mutta vaalipiirini ihmisiin parhaiten saa kontaktin tapaamalla heitä henkilökohtaisesti.

Lapissa pidetään tärkeänä, että edustaja liikkuu ahkerasti kentällä vaalien välilläkin. Maakuntamme pitkät välimatkat lisäävät tämän haastetta. Samoin tietysti perhe-elämän ja kotitilan töiden yhteensovittaminen. Perheenäiti ja maatilan emäntä ei voi olla poissa kotoa jokaisena vapaapäivänään.

Ennen viime kunnallisvaaleja tein kuntakierroksen, jonka aikana kävin vähintään kerran kaikissa Lapin kunnissa. Joissakin kunnissa kävin monta kertaa, esim. useissa kunnan alueella sijaitsevissa kylissä. Osa tilaisuuksista oli paikallisen järjestöväen järjestämiä, joihin sain tulla vieraaksi, ja osan järjestin itse. Halusin omalta osalta vauhdittaa keskustalaista vaalityötä eri kunnissa.

Nyt olen jälleen pyrkinyt mahduttamaan mahdollisimman monta yleisötapahtumaa kalenteriini eri puolilla Lappia.

Viime viikonloppuna olin Kemissä puhumassa Kansainvälisen naistenpäivän tapahtumassa ja Tornion markkinoilla Keskustan teltalla jututtamassa ihmisiä. Keskustan teltalla oli vipinää, kului satoja motillisia kahvia. Puhetta riitti ilveksistä, kuntarakenteesta, hallituksen kestämisestä, lohesta, puolueen tilanteesta ja mukaan annettiin repullinen vihjeitä Keskustan kehittämiseksi.

Sunnuntaina olin puolestaan talkoilemassa ei-poliittisessa tilaisuudessa, Sallan Audi-Cup kisoissa. Työskentelin kanttiinissa, kuten jo monena vuonna aikaisemmin. Satoja kampanisuja jaettiin talkoolaisille ja myytiin.

Keskusteluissa lappilaisten kanssa saa paitsi paljon hyviä eväitä käsiteltävänä oleviin yhteiskunnallisiin asioihin, niin monesti niissä tuodaan esille myös aivan uusia ideoita, millaisia asioita eduskuntatyössä voi ottaa esiin.

Tiedotan mm. tällä näillä kotisivuillani tulevista tapahtumista, joihin osallistun. Pidetään yhteyttä ja tavataan jossain päin Lappia!

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: maakunnat, Lappi, kenttätyö

Presidentinvaaleissakin voi taistella maakuntien puolesta

Perjantai 13.1.2012 klo 23:42

Nykyinen hallitus on suunnitellut suuria mullistuksia suomalaiseen kuntakenttään. Suomen Kuvalehti julkaisi perjantaina Suomen uuden kuntakartan. Tämän suunnitelman jäljiltä Suomeen jäisi vain noin viidennes nykyisistä kunnista.

Ns. kuntauudistusta on perusteltu palveluiden turvaamisella. Mitkään tosiasiat eivät kuitenkaan puhu sen puolesta, että palvelut näin säilyisivät tai että syntyisi edes säästöjä. Kyse on tosiasiassa keskittämisen ideologiasta, jota nykyiset hallituspuolueet tuntuvat ihannoivan.

Käytännössä palvelut ja vähitellen myös asutus keskitettäisiin suurkuntien keskuksiin. Moni nyt voitollista tilinpäätöstä tekevä pieni kunta kuivuisi palveluja vailla olevaksi kyläksi. Maaseutuhenkinen, meille rakas ja läheinen elämänmuoto on nyt todella uhattuna. Jo perustuslain takaama oikeus valita itse asuinpaikkansa on nyt ankarasti uhattuna.

Hallituspuolueiden parista voidaan sanoa, että tällä uudistuksella palvelut taataan kaikissa kunnissa. Sehän on sinällään totta, jos ne sinne suurkunnan kuntakeskukseen jäävät. Monen entisen kunnan alueelta ne kuitenkin tulevat loppumaan tällä menolla.

Tehtyä esitystä vastaan on iskettävä nyt kaikilla rintamilla. Nyt käytävät presidentinvaalit ovat yksi kanava, jota pitkin meidän pohjoisen ihmisten on noustava taistelemaan elämänmuotomme puolesta. Voimme taistella henkisin asein, äänestyslipun avulla.

Presidentinvaalien tärkein kysymys on ulkopolitiikka. Valitsemme kuitenkin myös arvojohtajan. Presidenttiehdokas Niinistö on ilmoittanut kannattavansa kuntien pakkoliitoksia. Myös muiden hallituspuolueiden ehdokkaiden äänestäminen merkitsee tosiasiallista tukea nykyisen hallituksen politiikalle.

Paavo Väyrynen ei hyväksy keskittämisen ideologiaa ja tulisi presidenttinä puolustamaan oikeuttamme elää kotiseudullamme. Hänen taakseen tulisi keskittää nyt maakuntaväen äänivyöry yli puoluerajojen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: maakunnat, kuntauudistus, presidentinvaalit