Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

Äänestätkö eurovaaleissa?

Lauantai 24.5.2014 klo 12:25

Sunnuntaina käydään Euroopan parlamentin vaalit. Neljä viidesosaa äänestäjistä on edelleen antamatta ääntään. Kannustan kaikkia äänioikeutettuja käyttämään ääntään.

On ennustettu, että jos sää suosii sunnuntaina, niin moni voi jättää äänestyksen väliin ja arvottaa ulkoilun, pihatyöt tai muun vapaa-ajanvieton edelle. Mutta ei näiden asioiden tarvitse olla ristiriidassa. Jos oma äänestyspaikka ei ole kaukana, voi sunnuntaina hyvin tehdä reippaan päiväkävelyn ja sijoittaa reitin kulkemaan äänestyspaikan ohitse. Tai sitten voi tehdä mukavan sunnuntaiajelun, jolle voi pyytää varsinkin autottomia tuttavia mukaan. Äänestyskuljetuksia kannattaa tarjota ja myös pyytää tarvittaessa. Keskustalaiset ovat tottuneet maalla kuljettamaan väkeä perinteisesti vaalipaikoille.

Kun EU-vaaleissa ääniosuudet ovat jääneet pienemmiksi kuin muissa valtiollisissa vaaleissa, niin yksi ääni painaa suhteellisesti paljon enemmän. Jos siis keskustalaiset lähtevät sunnuntaina joukolla liikkeelle, meillä on mahdollisuus suureen kannatusosuuteen. Myös pohjoisen väellä olisi mahdollisuus asukaslukuaan suurempaan painoarvoon aktiivisella äänestämisellä.

Valitettavasti olemme aiemmin antaneet etumatkaa monille Ruuhka-Suomen alueille. Nyt Lapissa ennakkoäänestysprosentti on kuitenkin noussut edellisvaaleista. Näytetään siis, että Lapissa asuu toimeliasta väkeä ja käydään äänestämässä.

EU-parlamentti voi tuntua vieraalta ja kaukaiselta ja moni meistä, jotka emme alun perinkään suhtautuneet myönteisesti EU-jäsenyyteen, voi kokea kiusausta jättää äänestämättä muka protestina. Se ei kuitenkaan ole mikään kannanotto. Äänestämällä sen sijaan voi ottaa kantaa.

Keskustan ehdokaslistalla on monenlaista asiantuntemusta. Jokainen löytää varmasti itselleen sopivan ehdokkaan. EU-asioissa Keskustan sisällä on erilaisia linjauksia, mutta kaikki ehdokkaamme ovat hyväksyneet puolueen yhteisen EU-vaaliohjelman. Nämä vaalit ovat myös linjavaalit. Kun Keskusta saa hyvän kannatuksen, niin meillä on paremmat asemat lähteä ensi kevään eduskuntavaaleihin muuttamaan Suomen suunta. Käytetään äänioikeutta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eurovaalit, äänestys