Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

Vuosi sitten en päässyt Posiolle, nyt menen

Perjantai 19.2.2016 klo 20:35

Olen huomenna, lauantaina 20.2., menossa Posion koulukeskuksessa pidettäville Posion messuille, ja olen siellä koko päivän. Messuilla on erilaisten järjestöjen ja yhteisöjen väkeä kertomassa toiminnastaan, myymässä tuotteitaan jne. – myös Keskustalla on siellä oma pöytä. Toivon tapaavani mahdollisimman paljon posiolaisia ja saavani hyviä evästyksiä työhöni.

Nykyään kansanedustaja tietysti pitää paljon yhteyttä vaalipiirinsä ihmisiin mm. Internetin ja sosiaalisen median välityksellä. Paikan päällä kohdaten syntyvät kuitenkin yleensä parhaimmat vuorovaikutustilanteet. Eduskuntareppuuni olen saanut parhaat eväät kentältä, ihmisten kanssa keskustellessani ja heidän antaessaan minulle ideoita ja kannustusta työhön tai kertoessaan kohtaamistaan yhteiskunnallisista epäkohdista. Lappilaiset ovat suorapuheista väkeä ja uskaltavat antaa myös kritiikkiä, hyvä niin!

Kun tulin ensimmäisen kerran valituksi eduskuntaan, monet kyselivät, että näkyyköhän sinua täällä enää maakunnassa sen jälkeen, jos pääset sinne Arkadianmäelle? Kysymys oli aivan oikeutettu. Olen parhaani mukaan pyrkinyt käymään tapaamassa kaikkien lapin kuntien asukkaita pienimpiä kyliä myöten sekä tutustumassa yritysten ja kunnallishallintojen toimintaa.

Vuosi sitten olin myös lähdössä Posion messuille. Elettiin lähestyvien eduskuntavaalien aikaa. Edellisenä päivänä olin osallistunut Sodankylässä Koparakeittojuhlille. Tapasin paljon ihmisiä ja monet ilmoittautuivat mukaan vaalikampanjaani, tunnelma oli innostunut. Matkani Posiolle pysähtyi kuitenkin tuolloin varhaisena sunnuntaiaamuna kotini lattialle, kun sain yhtäkkiä aivoinfarktin ilman mitään ennakko-oireita tai aikaisempaa sairastelua. Onneksi puolisoni oli jo hereillä ja soitti apua.

Pelastushelikopteri ei päässyt hakemaan minua lentokentän sumuolosuhteiden vuoksi, vaan minut siirrettiin ambulanssilla 215 km matka kotoani Savukosken Nousulta Rovaniemelle keskussairaalaan. Olin koko ajan tajuissani, mutta liikkuminen ja puhuminenkin lamaantuivat. Olin sairaalassa kymmenen päivää ja toipuminen lähti käyntiin, kun voimakkaiden oireitten syy, verisuonitukos aivorungossa, löytyi. Vaikka vaalikampanjaa en voinut käydä aivan suunnitellussa tahdissa, niin tulin valituksi uudelleen ja äänimääränikin kasvoi yli 800 ääntä. Tähän vaikutti varmasti se, että olin koko vaalikauden ajan kiertänyt ympäri maakuntaa ja pitänyt yhteyttä ihmisiin.

Lääkärit ovat arvioineet, että hyvä peruskunto mahdollisti nopean toipumisen. Hyvä kunto ei siis estänyt vakavaa sairaskohtausta, mutta sen ansiosta onnistuin kuntoutumaan pian takaisin työkuntoiseksi. Edelleenkin siis sanon – osallistutaan Suomen suurimpiin säästötalkoisiin, liikutaan!

Vaikka toivuin lopulta hyvin ja eduskuntatyöni on jatkunut, niin minulla jäi harmittamaan, etten päässyt Posion messuille, jonne olin luvannut tulla. Nyt otan vahingon takaisin – ja huomenna tavataan Posion messuilla!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalipiiri, Lappi, maakunta, äänestäjät, aivoinfarkti