Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

Sakon muuntorangaistuksen palauttaminen

Keskiviikko 13.2.2019 klo 13:38


Eduskunnassa päätetään tänään sakon muuntorangaistuksen palauttamisesta. Ymmärrän ne esimerkiksi sosiaaliset perusteet, joiden nojalla sakon muuntamista vankeusrangaistukseksi on vähennetty kuluneina vuosikymmeninä. Kuitenkin jokin oikeustajussani sotii sitä vastaan, että rikollinen jää tosiasiallisesti ilman rangaistusta. Sanon tämän niin tavallisen ihmisen maalaisjärjellä kuin käräjäoikeudessa työskennelleenä varatuomarina.
 
Olin aikanaan hyvin pahoillani, kun muuntorangaistuksen palauttamista koskeva esitys jäi toteuttamatta, ja olen tyytyväinen siihen, että asia nyt saatiin eteenpäin. Korostan erityisesti oikeudenkäytön yleistä moraalia ja lainkunnioitusta luovaa merkitystä tässä asiassa. Esitys vastaa myös monien kauppiaiden hätähuutoihin, kun tähän asti on oltu voimattomia myymälävarkaiden rötöstelyn edessä.

Avainsanat: sakko, muuntorangaistus, rikollisuus, myymälävarkaudet, rangaistukset


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini