Yhteystiedot

Eeva Maria Maijala 050 512 0529 eeva-maria.maijala@eduskunta.fi

eduskunta-avustaja Janne Kaisanlahti (09) 432 4098

Uutiset

24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »9.1.2019Maijala vaatii muutoksia rajavyöhykelupiinLue lisää »

Tankavaaran luontokeskuksesta

Maanantai 3.9.2018 klo 18:46


Tänään 3. syyskuuta on presidentti Urho Kekkosen syntymäpäivä. Savukosken, Sodankylän ja Inarin kuntien alueella sijaitseva suuri kansallispuisto perustettiin vuonna 1983, ja nimettiin Urho Kekkosen kunniaksi. Hänhän oli suuri Lapin ystävä ja liikkui mielellään lappilaisessa luonnossa.
Valtioneuvosto esittää, että Tankavaaran luontokeskus ja sen ympäristö irrotetaan UK-puistosta. Olen ollut yhdessä Sodankylän kanssa tekemässä kaikkeni, että kansallispuistoa koskeva laki saadaan tällä tavalla muutettua. Tankavaaran luontokeskuksen toiminta ei ole vastannut enää tarkoitustaan ja sen käyttö on jäänyt vähäiseksi. Nykyisten säädösten mukaan UK-puiston alueella ei voi harjoittaa matkailutoimintaa.
Nyt kun Sodankylän kunta saa ostaa luontokeskuksen ja on aikeissa vuokrata sen yksityiselle yrittäjälle, päästään luontokeskuksen toimintaa kehittämään paremmin matkailun tarpeisiin. Matkailutoimintaa on kehitettävä yhdessä Tankavaaran ja Vuotson muiden yrittäjien kanssa.
Luonnonsuojelun arvoja päätös ei varmastikaan heikennä, sillä nyt irrotettavan noin 10 hehtaarin alueen sijaan UK-puistoon liitetään lähes 200 hehtaaria uusia alueita. Myös Tankavaara jää edelleen osaksi Natura-verkostoa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini