Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

Välähdyksiä eduskuntatyöstä

Keskiviikko 16.11.2016 klo 15:38


Luin taannoin erään lehden tekstaripalstalta mielipiteen, kuinka Lapin Keskustan kansanedustajat istuvat hiljaa eduskunnan kyselytunnilla. Tämä tekstari muistutti minulla siitä, että tehtävänämme on kertoa kansanedustajan työstä enemmän. Esimerkiksi kyselytunti on etupäässä opposition kyselytunti. Me hallituspuolueiden edustajat saamme esittää kysymyksiä harvoin, vaikka puheenvuoroja kyllä pyydämme.

Kerron esimerkkinä välähdyksiä viime viikon yhdeltä työpäivältä. Työpäiväni alkoi, kuten muutenkin päivät, aina sängyssä lehden lukemisella iPadista. Sitten olikin jo meno MTK:n viikoittaiselle aamukahville. Käyn usein kuuntelemassa maatalouden akuuteista asioista. Tämän viikon asiana oli ruuan kotimaisuus.

Aamupäivän valiokuntana on minulla ympäristövaliokunta. Siellä on meillä tällä hetkellä tärkeimpänä asiana jätevesiasetuksen korjaaminen. Vielä käydään vääntöä yksityiskohdista. Yritämme tehdä siitä nyt maalaisjärkisen ja toimivamman kuin aikaisemmin. Siis että ei mitään toimenpiteitä, kun on yli 100 metrin matka vesistöstä. Alle 100 metriä, niin minimitoimina kolme sakokaivoa ja imeytyskenttä. Yli 73-vuotiaille ei mitään. Poikkeuksia voi hakea, jos jätettä muodostuu erityisen vähän tai hanke on kustannuksiltaan kohtuuton.

Päivävaliokuntana on minulla liikenne-ja viestintävaliokunta. Siellä saimme kuulla asiantuntijoita liikennekaaresta. Täysistunto alkoi klo 14, oli äänestyksiä ja puheenvuoroja. Itse en tällä kertaa puhunut, koska käsittelyssä ei ollut yhtään minun hoidossani olevia asioita. Olen pitänyt aika paljon puheenvuoroja, mutta pyrin puhumaan vain niissä asioissa, joiden valmistelusta olen vastannut tai jossa minulla on erityisasiantuntemusta.

Toimistopäivän päätteeksi sain avustajani kanssa valmiiksi lakialoitteen. Tein lakialoitteen siitä, että yhdistykset saisivat pitää alle 2000 euron arpajaisia ilman nykyistä valtavaa byrokratiaa. Toive lakialoitteen tekemiseen tuli yhdeltä lappilaiselta. Päivän kuluessa tulee paljon puheluita sekä sähköpostia ja yritämmekin vastata aina kun mahdollista. Tänään oli erityisen paljon puhetta kalastuslain korjaamisesta. Toimistotöissä oli minulla viikon apuna myös TET:tiläinen eli työelämään tutustuva 9-luokkalainen Milla.

Illan viimeisenä oli seminaari Pariisin ilmastosopimuksesta. Ministeri Tiilikaisen johdolla pohdimme mitä tämä tarkoittaa Suomen metsätaloudelle. Tämä on oikein hoidettuna mahdollisuus. Huolettaa, mihin USA:n uusi presidentti vie Amerikan ympäristöpolitiikan ja kansainväliset sitoumukset. Meidän on kuitenkin pysyttävä hyvissä väleissä Amerikan kanssa. Toivottavasti uusi presidentti onnistuu työssään.

Avainsanat: eduskunta, työ, kansanedustaja


Kommentit

16.11.2016 16:11  Kauko Kangas

Muistan kun eräs kansanedustaja ilmoitti lehdessä viikkotyölistansa kun häntä oli moitittu laiskaksi.

Nekatiivinen huuto on vallannut politiikan ja esim. Ville Niinistön ministereiden ja toisten kansanedustajien mollaaminen on ala-arvoista. Ville ja villenkaltaiset eivät tajua, että haukkumisillaan he tehokkaasti karkottavat tavanihmiset seuraamasta heidän esityksiään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini