Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

Työtä, työtä, työtä

Sunnuntai 19.4.2015 klo 0:03


Suomi saadaan kuntoon vain uusilla suomalaisten työpaikoilla. Suomella on velkaa lähes 100 miljardia Työttömiä on eri laskujen mukaan 450 000. Meillä on edessä kova haaste, joka meidän on voitettava.

100 uutta tuotetta metsästä, kaikkea muuta puusta, oli työ, jota olin laatimassa viime vaalikaudella tulevaisuusvaliokunnassa Sipilän johdalla. Puu, siis vihreä kultamme metsä, on lähivuosina Lapin työllistämisen tärkein asia.

Metsänomistajille pitää saada kantorahoja, rekoille töitä, monimuotoista puun jalostusta. Raaka-aineita myyvä maa on kehitysmaa, myymme puun tänään ulos vielä raaka-aineena. Jatkossa meiltä Lapista pitää saada myös bioetanolia, hajautetusti tuotettua lämpöenergiaa, liukosellua, vaatteita, muovinkorviketta, valmiita puujalosteita jne. Metsästä saamme myös suuressa mittakaavassa tuotettuja luonnontuotteita, kuten pihka ja pakurikääpäjalosteita sekä kasveista tehtyjä hoivatuotteita.

Ostetaan kotimaista ruokaa. Monesti on hyvin vaikea löytää merkintää esimerkiksi juustosta, onko se kotimainen vai ei. Suomeen tuodaan ruokaa monen miljardin euron edestä enemmän kuin viedään. Alkutuotannon lisäksi voimme kukin työllistää ostokäyttäytymisellä kuljettajia, tehtaan työntekijöitä ja siis koko suomalaista elintarvikeketjua.

Muita Lapin elinkeinoja yhtään unohtamatta. Arktisuutemme, matkailu, peruselinkeinot, rajanaapurit jne. on tulevaisuuttamme. Kunhan vain saamme keskittämisen pysähtymään.

Meidän pitää pystyä purkamaan pienyrittäjyyden esteitä. Tärkein on turhan paperityön ja lupaviidakon sekä valvontojen järkevöittäminen. Ensimmäisen työntekijän palkkaamista tulee tukea ja on tehtävä kaikkemme, että pienyritykset pystyisivät palkkaamaan työntekijöitä.

Avainsanat: työ, ruoka, metsät, yrittäjyys


Kommentit

19.4.2015 11:16  Ritva Lindfors

Kaikki täyttä asiaa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini