Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

VIERASKYNÄ: kampanjapäällikön ajatuksia

Lauantai 11.4.2015 klo 10:35 - Hellevi Kangas


Julkaisen tässä näiden eduskuntavaalien kampanjani kampanjapäällikön Hellevi Kankaan ajatuksia vaalityöstä.

T: Eeva-Maria

- - -

hellevi.png

Eeva-Marian kampanjapäällikkönä olen ollut mukana monenlaisissa tehtävissä. Kun olen ollut matkassa osassa Eeva-Marian tapahtumista ja toiminut välillä myös hänen autokuskinaan, niin tietysti olen kohdannut hänen kanssaan yhteensä erittäin suuren määrän lappilaisia eri puolilla maakuntaa. Utsjoelta Ylitornioon ja Tervolasta Sodankylään.

Yhteenvetona voin sanoa, että kampanjaa on ollut helpompi käydä kuin neljä vuotta sitten. Ihmiset jo tuntevat Eeva-Marian ja tulevat herkemmin juttelemaan, missä vain olemmekin liikkuneet. Tunnelma on nyt tosi myönteinen. Väkeä on käynyt selvästi enemmän tilaisuuksissa kuin viimeksi. Monesti kahviloissakin on porukka ollut jo valmiina odottamassa, kun tulemme paikalle.

Keskustelut ihmisten kanssa ovat olleet antoisia, rakentavia ja rauhallisia. Kuin olisi juttelemassa oman kotipirtin pöydän ääressä. Sellaista hyökkäilyä ja räyhäämistä, mitä joskus on kohdannut, ei ole näissä vaaleissa tullut vastaan. Neljä vuotta sittenhän saatiin joskus kuulla, että ”te vaan lupaatte, mutta kun vaalit on käyty, niin ei kansanedustajaa täällä näy”. Nyt ei kukaan sano semmoista. Eeva-Maria on kiertänyt niin paljon ympäri Lappia kansanedustajanakin.

Kampanjaväkemme tekemä vaalilehti on jaettu Lapissa lähes 80.000 osoitteeseen. Lehdessä kerrottiin Eeva-Mariasta ja hänen eduskunnassa tekemästään työstä. Vaalilehdestä on tullut paljon hyvää palautetta. Sen johdosta monet ovat lähteneet katsomaan, että ”mikä tämä tytär oikein on?”

Automatkoilla olemme ehtineet käydä Eeva-Marian kanssa myös paljon keskusteluja. Usein olemme käyneet läpi sen tilaisuuden tapahtumat, jossa olimme, ja että oliko siellä mitään erikoista. Voin antaa joskus kriittistäkin palautetta, Eeva-Maria arvostaa sitä, että hänelle puhutaan suoraan. Esimeriksi yhdessä paikassa muuan mies pyysi Eeva-Mariaa, että voisitko puhua vähän hitaammin. Eeva-Maria kiitteli heti miestä, että oli huomauttanut asiasta ja totesi, että minä olen vähän tämmöinen pikapuhuja. Sitten Eeva-Maria kyllä piti puheen loppuun vähän hitaammalla puheenparrella.

En ole tietenkään koko aikaa ollut Eeva-Marian mukana kuskina vaalikierroksilla. Eihän kampanjan muita töitä olisi ehtinyt silloin tehdä ollenkaan. Ihmiset ottavat minuun paljon yhteyttä, paljon enemmän kuin viime kampanjan aikana. Usein kysytään kampanjan aikatauluja ja pyydellään, että eikö Eeva-Maria ehtisi tulla vielä meidänkin kyläämme. Esitteitä ja muuta vaalimateriaalia on myös pyydelty lähetettäväksi. Tsemppausviestejäkin olen saanut, ovat ilahduttaneet mieltä. Nyt ennakkoäänestyksen alettua moni on soittanut ja kertonut menneensä suoraan vaalitilaisuudesta äänestämään Eeva-Mariaa. Yhtään negatiivistä puhelua en ole saanut.

Vielä on muutama päivä jäljellä kampanjaa. Nyt vain jokainen äänestämään ja pitämään huoli, että kaverikin äänestää!

Hellevi Kangas
Eeva-Marian kampanjapäällikkö
ent. liikkeenharjoittaja, Savukoski

Avainsanat: vaalikampanja, eduskuntavaalit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini