Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

Nenäpäivä - Terveisiä Etiopiasta

Torstai 7.11.2013 klo 17:27


Täältä Etiopiasta Suomen Lähetysseuran vaikuttajamatkalta haastan kaikki osallistumaan nenäpäiväkeräykseen. Kampanjassa kerättävät avustusvarat käytetään kehitysmaiden lasten koulutukseen ja terveydenhuoltoon sekä elinolojen parantamiseen.

Olen parhaillaan täällä paikanpäällä Etiopiassa tutustumassa mihin Suomen kehitysyhteistyörahat ja nenäpäivärahat menevät. Varat jaetaan eri toimijoiden kautta.

Oman osuuteni nenäpäiväkeräykseen olen saanut antaa myös täällä paikanpäällä suoraan kohderyhmille.Yhden ihmisen lahjoituksilla ei voi paljon. Mutta kun yhdenkin ihmisen elämää on voitu edes pieneltä osalta parantaa, niin on kirkastettu kokonaisen perheen elämää.

Ostin sanakirjan englanti-amhara koulupojille. Näin voi edistää lasten oikeutta peruskoulutukseen. Olen tukenut pienyrittäjänaisia ostamalla paikallisesti tuotettuja käsitöitä, paikallista taidetta sekä paikallisen soittimen.

Sain tukea kolehdilla myös paikallista seurakuntaa. Seurakunnan kirkkokuorossa lauloi mm. eräs kehitysvammainen nainen, joka sai näin tärkeää sisältöä elämäänsä. Täällä erilaisten vammaisryhmien asema on hyvin heikko. Olen tutustunut kuulo- ja kehitysvammaisten koulutukseen, jotka ovat molemmat vielä alkutaipaleilla. Täällä on edelleen uskomuksia, että lapsi syntyy vammaisena äidin syntien vuoksi ja isät voivat jättää tällaisen vaimon ja lapsen.

Olen nähnyt ja saanut kokea nenäpäiväkeräyksen merkityksen. Rahat menevät todellakin sinne, mihin ne on tarkoitettu.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini