Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

Turkistarhauksesta

Torstai 23.5.2013 klo 22:45


2013-03-31-198.jpg

Eduskunnassa on viime viikkoina käsitelty paljon turkistarhaukseen liittyviä kysymyksiä. Syynä on tietysti kansalaisaloite, jossa vaadittiin turkistarhauksen lopettamista Suomessa. En tietenkään voi hyväksyä tällaista aloitetta, jonka tarkoituksena on tuhota laillinen ja tuottava elinkeino Suomesta.

Suomalaiset turkistarhaajat ovat rehellisiä suomalaisia yrittäjiä, jotka toimivat eläinsuojelulain ja muiden lakien mukaisesti. Olen saanut tehdä töitä paljon eläinten hoitamisessa ja olen oppinut, että vain hyvinvoivan ja hoidetun eläimen turkis on laadukas ja hyvännäköinen. Suomessa tuotetut turkikset ovat korkealaatuisia ja arvostettuja, mikä on merkki eläinten hyvästä hoidosta. Kyse on tunnollisista suomalaisista yrittäjistä, veronmaksajista, jotka pitävät huolta eläimistään. Maksamalla veroja he pitävät yhteiskunnassamme huolta myös niistä, jotka haluavat lopettaa heidän elinkeinon harjoittamisensa.

Kun asiasta keskusteltiin täysistunnossa, niin esitin toiveen, että keskusteltaisiin enemmän maaseudun yrittäjien jaksamisesta. Turkistarhaajat, kuten muutkin maaseudulla eläimiä hoitavat yrittäjät, tekevät pitkää työpäivää. He yrittävät noudattaa kaikkia mahdollisia lakeja ja säädöksiä, jotka heitä koskevat. Heidän on pakko selvitä kaikesta siitä byrokratiasta, joka heidän on täytettävä saadakseen jatkaa elinkeinoaan.

Ensimmäinen asia, jolla me voisimme auttaa näitä eläimiä, on auttaa näitä yrittäjiä eikä lyödä heitä. Nyt meidän tehtävämme olisi kyllä tänä päivänä nostaa hattua näille maaseudun yrittäjille. Ihmisille, jotka todella ottavat maasta leivän ja joilla on yhä maausko olemassa.

Turkistarhaajat ovat todella työpaikkakiusattu ammattiryhmä Suomessa. Turkistarhauksen vastustajille ei hyödytä perustella, että turkistarhaus on nyt jo tiukkojen lakien säätämää. Eikä että jos parannettavaa on, niin parannusehdotuksia otetaan vastaan. Vastustajat pitävät nimittäin eettisesti vääränä koko alaa. Kuitenkin samalla logiikalla, että hyötyeläimistä ei saa tehdä vaatteita, voidaan vastustaa myös sitä, että eläimistä tehdään ruokaa.

Aloitteessa puolletaan turkistarhauksen lopettamista sillä, että työpaikkansa menettäville hankitaan korvaavat työpaikat. Olen elämäni varrella tehnyt töitä todellakin maaseudun asioissa eri rooleissa, mutta erityisesti maaseudun elinkeinojen kehittämiseksi. Olen kyllä tullut siihen tulokseen, että työ ei ole helppoa. Uusien työpaikkojen rakentaminen ei käy tuosta vain. Työpaikat maaseudulla vaativat työntekijän itsensä työllistävän eli maaseutuyrittäjän omia todella suuria investointeja ja toimivat markkinat.

Maaseudulla on mahdollisuuksia, niitä tosiaan on, mutta haasteet ovat hyvin suuret. Toivotan kaikki 70.000 aloitteen allekirjoittanutta henkilöä tervetulleeksi tekemään näitä korvaavia työpaikkoja maaseudulle. Minä en ole saanut kuin muutaman niitä työstettyä eteenpäin. Toivottavasti he osaavat tehdä niitä paremmin kuin minä.

Nykyinen keskittämispolitiikka vie maaseudulta pois koko ajan mahdollisuuksia ja vaikeuttaa elämää entisestään. Maaseudulla on menetetty eri syistä paljon työpaikkoja. Korvaavia työpaikkoja on yritetty tehdä jo ilman tätäkin.

Toivon todella, että jatkossa näkisin eduskuntasalissa vastaavaa keskustelua maaseudun kehittämisestä, maaseutuyrittäjien jaksamisesta, Suomen luonnonvarojen kestävästä käytöstä.

 

Avainsanat: turkistarhaus, kansalaisaloite


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini