Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

Mannerheimin patsaalla

Torstai 14.3.2013 klo 11:26


Eilen aamulla, ennen kiireisen eduskuntapäivän alkua, osallistuin Mannerheimin ratsastajapatsaalla pidettyyn lyhyeen talvisodan päättymisen muistotilaisuuteen. Tänään kun tuli 73 vuotta talvisodan päättymisestä. Veteraani- ja maanpuolustusjärjestöt sekä Helsingin varuskunnan ja Helsingin kaupungin edustajat laskivat seppeleen patsaan juureen. Kaartin soittokunta soitti Maamme-laulun ja seppelepartio lähetettiin Hietaniemen hautausmaalle sankarihaudoille sekä Mannerheimin haudalle.

Usein kävellessäni eduskuntaan, kiinnittyy katseeni Suomen Marsalkka Mannerheimin muistomerkkiin. Ajattelen, miten kiitollisia saamme olla vapaasta isänmaasta. Eihän se kaikki ollut Mannerheimin ansiota, vaan Suomen kansan miesten ja naisten suunnattomilla uhrauksilla lunastettua. Silti meillä oli suunnaton siunaus saada Mannerheimin kaltainen mies johtamaan kansaamme sen vaikeimpina aikoina, vapaus-, talvi- ja jatkosodissamme.

Joutuipa Mannerheim sodan raskaiden ponnistusten jälkeen vielä hoitamaan puolitoista vuotta presidentin tehtäviäkin. Piti luotsata maa vakaaseen rauhaan. Ilman sitä rauhaa ei eduskuntalaitoksemme olisi säilynyt kansanvaltaisella pohjalla.

Mannerheim teki parhaansa 1930-luvulla, että puolustusvoimia vahvistettaisiin. Vastaansa hän sai  väitteitä, että ei aseita vaan leipää. Nyt meidän kannattaisi muistaa tässäkin asiassa Mannerheimin jättämä perintö. Maanpuolustuskykyä ei saa päästä rappeutumaan puolustusvoimien määrärahojen kohtuuttomilla leikkauksilla. Pahassa maailmassa on varauduttava epätodennäköiseenkin.

Mannerheim piti Suomen vapauden perustuksena isiltä perittyä uskoa, isänmaanrakkautta sekä päättäväistä ja uhrivalmista puolustustahtoa. Mannerheimin henkistä perintöä kannattaa vaalia.

020.jpg

025.jpg

Avainsanat: Mannerheim, sotaveteraanit, sodat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini