Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

Nuorten kunto ja mahdollisuus selvitä armeijasta

Torstai 1.3.2012 klo 12:08


Yksi syy armeijan petipaikkojen vähentämiseen on se, että yhä harvempi nuori on kelvollinen suorittamaan armeijaa. Suurin ongelma on kunto, sekä fyysinen että henkinen selviytyminen.

Kun puhuin tästä aiheesta illalla eduskunnassa, oli mukava huomata, kuinka puhemies jaksaa vielä tällaisen päivänkin loppuvaiheessa olla töissään noin hyvä kuntoisena. Mutta tiedän, ettei se ole tullut ilman fyysistä harjoittelua - töitä.

Olemme saaneet kuulla, että merkittävä syy armeijan pakollisiin leikkauksiin on todellakin tilanne, ettei nuoria enää ole armeijassa kuten ennen. Ennusteiden mukaan nuorten eli varusmiesten määrä tulee vain vähenemään. Vähenemään enemmän kuin ikäluokan määrä vähenee. Eli yhä harvempi selviytyy armeijaan ja armeijasta.

MIKSI???

Armeijan leikkaukset ovat sairaanhoitoa. Kun nuoremme eivät enää selviä armeijasta, niin paikkoja vain vähennetään. Eikö nyt olisi todellakin aika tarttua ennalta ehkäisevään hoitoon? Nuoret tulisi saattaa kuntoon, niin että he selviävät armeijasta. Nuorten kunnolla on suuri merkitys myös yhteiskuntamme tulevaisuudelle. Onko meillä todellakin varaa menettää huomattava osa ihmisten työkyvystä? Viimeistään armeijaiässä voimme nähdä nuorten kunnon ja tulevaisuuden eväät.

Nuoremme ovat yhä enemmän ja enemmän pullasorsia ja tietokonenörttejä. Armeijassa olevien nuorten Cooperin testitulokset ovat romahtaneet.

Luvut asepalveluksen keskeyttäneiden määrissä ovat huolestuttavia. Niiden lukujen kääntäminen laskuun on koko yhteiskunnan velvollisuus.

Puolustusministeriön mukaan v. 2009 terveyssyin keskeyttäneitä oli 15,2 % saapuneista, yhteensä 4245 henkilöä. Näistä 35,1 % (eli 1490) oli perusteella mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöt.

V. 2008 armeijan keskeyttäneiden määrä koko maassa 16,7 prosenttia. V. 2007 luku oli ennätykselliset 18 prosenttia. Se on tilastossa kaikkein synkin vuosi. Neljä vuotta aiemmin keskeyttäneitä oli 14 prosenttia.

Asepalveluksen keskeyttämisen syitä ovat mm. psyykkiset syyt, fyysiseen terveyteen liittyvät syyt, ylipaino ja erilaiset elämänhallintaan liittyvät syyt. Mutta kaiken ydin on fyysinen kunto, joka auttaa usein noihin kaikkien muidenkin heikkouksien parantamiseen.

Nuorison fyysisen kunnon kohottaminen alkaa jo lapsuudesta. Koulujen liikuntatuntien on oltava mielekkäitä ja liikuntaharrastukseen kannustavia. Terveet elämäntavat ja niin henkisestä kuin fyysisestä kunnon huolehtiminen on otettava yhteiseksi tavoitteeksi. Presidentti Urho Kekkonen jo sanoi, että jokainen syy, joka estää liikunnan harjoittamisen, on tekosyy.

Fyysinen kunto lähtee kotoa ja koulusta. Vanhempien ihmisten esimerkeistä.  

Meidän tehtävämme täällä eduskunnassa on puuttua isoihin ongelmiin. Yksi suurista Suomen ongelmista on fyysinen jaksaminen. Fyysinen kunto lähtee meidän kaikkien esimerkistä. Mekin kansanedustajat voimme tehdä paljon asiaan liittyviä päätöksiä ja olla esimerkkejä.

Olin eilisiltana Eduskunnan hiihtomestaruuskilpailuissa. Kuulemma muutama vuosikymmen sitten oli hiihtokilpailuihin osallistunut vain noin 70 kansanedustajaa, koska oli niin kova pakkanen. Nyt sää oli kuin unelma ja meitä kansanedustajia oli paikalla vain viisi. Onneksi mukana oli joukko virkamiehiä, jotta kisat saatiin järjestettyä.

Tuo hiihtokisojen osallistujamäärä ei tietenkään kerro koko totuutta kansanedustajien urheiluharrastuneisuudesta. Joukostamme monet pitävät huolta kunnostaan, mutta kohennettavaa, kunnon nostotarvetta tässä koko porukassa olisi todella paljon. En voi kehua omaakaan nykyistä kuntoani, mutta haastan muut kansanedustajat mukaan näihin fyysisen kunnon esimerkkitalkoisiin.

Toivon, että hallitus voisi katsoa armeijan asiaa kokonaisvaltaisemmin ja olisi huolissaan koko yhteiskuntamme tulevaisuudesta. Ei poisteta näin paljon petipaikkoja vaan huolehditaan, että nuoret täyttävät näitä paikkoja. Ensimmäinen asia on nuorten fyysinen kunto. Nyt tulisi käynnistää todelliset nuorison kunnon kohottajaiset ja siihen tulee löytyä rahat.

Avainsanat: asepalvelus, kunto, liikunta, varusmiehet


Kommentit

6.3.2012 2:16  anonyymi

Nykyinen koululiikunta lähinnä epäinnostaa nuoria liikkumaan. Se on pakkopullaa, arvostelua ja kilpailua, joka saa osan nuorista inhoamaan verenmaku suussa tapahtuvaa suorittamista siihen saakka, että löytää liikkunan ilon joskus, jos löytää. Yksikään kavereistani ei ole hiihtänyt vapaaehtoisesti ala-asteen pakkohiihtokilpailujen jälkeen.

Koululiikunnassa pitäisi mielestäni panostaa enemmän liikkumisen miellyttävyyteen ja hyötyihin kuin kilpailukeskeisyyteen. Jonkun oman lajin löytämiseen.

Kaikkia lajeja ei edes pidetä liikuntana. Aina syksyn alussa opettaja kysyi meiltä mitä liikuntaa harrastamme ja otti tiedot ylös, mutta vain yleisurheilijat ja perinteisten lajien harrastajat olivat niitä "oikeita liikkujia" joita hän kehui ja arvosti.

Ratsastajat, koiran lenkkeilyttäjät, agilityn harrastajat ja lumilautailijat olivat ihan höpöhöpöä ainakin vielä siihen aikaan.

13.3.2012 18:19  world soccer store

Messi hope melon handsome contract as soon as possible, Nike mercurial zebra "is hard to find a can obtain like him. In fact in addition to the achievement of the honor, he pursued in the football team, but also very meaningful. Barcelona like now so kick, it is because he's pushing for all people. And we hope he continue to be with us. But, to make a decision is his own. Of course, we now mood calm." Barcelona player one by one expressed keep josep guardiola's wishes, now is such a heavyweight players Lionel messi came out.

Antonio cassano gas said "Lionel messi 'josep guardiola more than me with an important' isolation, melon handsome bolted the altars will say now is, Lionel messi" begged 'josep guardiola contract, he praised the melon handsome's remarks, originally was people praise his word. Lionel messi can also understand as "no josep guardiola I make it difficult to continue, New mercurial vapor superfly 2012 or"' if josep guardiola. I also can leave go '." So, in that case, what still need to do to get an extension to his contract but josep guardiola sign? Messi words should be done pretty josep guardiola the green light, in fact on his contract, fans began a little impatient. In order to clarify all kinds of rumours, New adidas predator in order to make the team in the final stage of the season at ease, josep guardiola must make a decision.

13.3.2012 18:19  pro direct soccer boot store

Nearly time, Lucas was held some criticism, especially his England squad bosnia-herzegovina game, for this, for he LiBeiLuo as defense, he said: "Lucas is like a ferrari, he can be driving is very good, but not everyone is understanding how to drive him. In my opinion, Lucas speed, finishing, dribbling, are very good, the new mercurial football but I think the coach his use is not very good." And when Lucas came to inter milan after, much-anticipated and high value of him, will get the full support of the coach, after years of the manmd moratti according to coach of thought to the construction of on the team, so Lucas the ferrari will also be able to driving on the fast lane.

In addition to outside Lucas, new mercurial vapor superfly 2012 Marco branca the investigation of travel to Brazil and Brazil international club midfielder Oscar, according to "the market" of disclosure, the deal is not easy, because Brazil international need and Sao Paulo club deal with the problem of ownership of Oscar, and inter milan in the two clubs only finally fix these matters after, with Brazil to the high-level international negotiations, and before this, all of the action now is just to Oscar to inspect the scouts.

Materazzi is talked about was and three years ago by inter milan of frost and sell ronaldo, mercurial vapor cristiano ronaldo the may return to inter milan as technical officials fighter told sky sports interview, asked if he and generation lor, if there is, will return to inter milan, materazzi said: "can't say no, of course, we could return to inter milan." Instead, frost ROM is to smile the response, sky sports pointed out: "this is a very clear signal."


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini