Yhteystiedot

Eeva-Maria Maijala
em.maijala@gmail.com
puh. 050 512 0529

Uutiset

15.4.2019Eeva-Maria Maijalan työ eduskunnassa päättyiLue lisää »24.1.2019Maijala jätti kirjallisen kysymyksen liharuokien harhaanjohtavasta markkinoinnistaLue lisää »18.1.2019Maijala tyytyväinen ahmanpyynnin jatkumiseenLue lisää »

Eeva-Mariasta sanottua

Tälle sivulle on koottu kuvauksia siitä, mitä Eeva-Marian kanssa eri yhteyksissä tekemisissä olleilla ihmisillä oli hänestä sanottavaa kevään 2015 vaaleissa.

"Eeva-Maria on aktiivinen yhteiskunnallisissa asioissa ja myös oman maakunnan asioissa. Hän on ajanut meidän elinkeinojemme asioita voimakkaasti eteenpäin. Erityisesti metsäasiat ovat Eeva-Marialle tärkeitä ja toisten puolueiden kansanedustajatkin tunnustavat hänen aktiivisuutensa."

HEIKKI KAIRALA
Sallan metsänhoitoyhdistyksen puheenjohtaja, maanviljelijä, Salla

kairala_heikki.jpg

alakorva_kirsti.jpg

”Mielestäni Eeva-Maria on toiminut puolestamme hyvin eduskunnassa. Moni asia, joka on ollut mielessäni, on Eeva-Marian ajamana mennyt eteenpäin, esim. petoasioissa.”

KIRSTI ALAKORVA
Kemin-Sompion kokki, mummo, Sodankylä

 

”Ennen Eeva-Mariaa eduskunnassa ei ole koko sen historian aikana ollut yhtään Itä-Lapista valittua naista. Ester Heikinheimo oli kyllä ensimmäinen nainen kansanedustajaehdokkaana tältä seudulta jo vuonna 1930. Itä-Lapista tarvitaan edelleen nainen eduskuntaan.”

HELENA POIKOLAINEN
museoemäntä, Kemijärvi  

 

poikolainen_helena.jpg

kulpakko_aino.jpg

”Eeva-Maria on rohkea Lapin nainen, joka on toiminut taitavasti ensimmäisen kautensa eduskunnassa. Pidän hyvin tärkeänä, että keskitämme äänet nyt hänelle. ”

AINO KULPAKKO
diakonissa, sosiaalilautakunnan puheenjohtaja, Pelkosenniemi

”Eeva-Maria on hirveän positiivinen ihminen. Hän pärjää eduskunnassa mainiosti. Keskustanaisena toivon, että varsinkin kaikki keskustalaiset naiset äänestäisivät omaa ehdokastamme. Vaikka toki Eeva-Mariaa kannattavat myös miehet — jopa yli puoluerajojen.”

ELSA SELKÄLÄ
kunnanvaltuutettu, perushoitaja, Salla   

 

selkl_elsa.jpg

majava_ahti.jpg

”Eeva-Maria on lappilaisen luonnon puolustaja. Tuen hänen valintaansa.”

AHTI MAJAVA
opettaja, Kemijärvi

"Hän tuli eduskuntaan neljä vuotta sitten politiikan maailman ulkopuolelta, mutta on siellä nyt täysin kotonaan. Tiedän, että ääneni menee henkilölle, joka oikeasti ajaa tavallisille ihmisille tärkeitä asioita."

TERHI JOKI
opettaja, Rovaniemi

terhi_joki.jpgkyyhkynen_timo.jpg

Jos haluamme, että lappilaisen alkutuotannon asiantuntija on puolustamassa maakuntamme elinvoimaisuutta eduskunnassa, niin varmistamme Eeva-Maria jatkokauden eduskunnassa. Eeva-Maria on henkilö, jonka tietämystä arvostan erittäin korkealle.

TIMO KYYHKYNEN
metsätilallinen, entinen maanviljelijä, kirkkovaltuuston vpj., Kemijärvi

Uskon, että metsätalous pysyy tärkeässä roolissa matkailun ja kaivannaisteollisuuden nousun myötä. Itsekin metsänomistajana Eeva-Maria on oikea ihminen ajamaan Lapin metsänomistajien etuja.

KARI KARASTI
maa- ja metsätalousyrittäjä, MHY Posion hallituksen puheenjohtaja, kunnanvaltuuston 1. vpj., Posio

 

karasti_kari.jpg

pienimaa_jari.jpg

”Eeva-Maria on periksiantamaton persoona ja sinnikäs Lapin asioiden puolestapuhuja.”

JARI PIENIMAA
maanviljelijä, Savukoski

”Eeva-Maria Maijala on jo tunnettu neljän vuoden eduskunta-ajastaan. Vaikka aika on verrattain lyhyt, hänen työnsä jäljet näkyvät ja vaikuttavat meidän lappilaisten jokapäiväiseen elämään.”

TUOMO NIEMELÄ
eläkeläinen, Kemijärvi

 

niemel_tuomo.png

kimmo-sarapaa.jpg

”Eeva-Maria tuntee hyvin maaseutuelinkeinot, erityisesti maatalouden ja poronhoidon, ja on aktiivisesti toiminut eduskunnassa näiden puolestapuhujana. Hänen kokemustaan ja verkostojaan on syytä hyödyntää myös seuraavalla vaalikaudella."

KIMMO SARAPÄÄ 
entinen kansanedustaja ja Ranuan kunnanjohtaja


Lisää Eeva-Mariasta sanottua...

”Tunnen Eeva-Marian noin 25 vuoden takaa. Hän on Lapin ihmisten olojen asiantuntija ja heidän
järkkymätön puolestapuhujansa.”

VILJO SENBOM
maanviljelijä, Pello

* * *

”Eeva-Maria on erittäin helposti lähestyttävä, välitön ihminen. Hänen kanssaan voi puhua kuin naapurin emännälle – asiasta kuin asiasta.”

TOINI SAARINIEMI
Eeva-Marian tuttava Sallan Saijan kylästä

* * *

”Tutustuin Eeva-Mariaan partiotoiminnassa. Kerran partiolainen on aina partiolainen. Se tulee ilmi monin tavoin hänen luonteessaan: reippaus, urheilullisuus, luonnonläheisyys ja terve kilpailuhenki.”

OSKU KUUSELA
Sodankylän partiolippukunnan ent. johtaja

* * *

"Eduskunnassa tarvitaan henkilöä, joka on itse ollut mukana porotalouden töissä. Parhaiten sellainen ihminen osaa tuoda tietoa poroasioista päätöksentekoon etelässä. Porotalous on luonnonläheinen elinkeino. Poromiesten kesken on yleensä hyvä henki, me-henki. Nyt poromiesten kannattaa keskittää äänensä oman ehdokkaan, Eeva-Marian, hyväksi."

JUHANI MAGGA
poromies, Ivalo 

* * *

"Uudella eduskunnalla alkaa tosi työ heti alusta alkaen. Pidän jatkuvuutta tässä tilanteessa tärkeänä. Eeva-Maria voi aloittaa heti työt, sillä kanavat ja verkostot ovat hänellä tiedossa."

TUULA KARJALAINEN
eläkeläinen, Posio


Kansanedustajakollegat kertovat

kalmari.pngVastasin Keskustan eduskuntaryhmässä kalastuslain valmistelusta. Sain työhöni apua todella paljon Eeva-Marialta, joka tuntee hyvin kalastukseen liittyvät käytännön asiat. Eeva-Marian työstä näki, että hän on myös lakimies, sillä hän toi hyvin esille, että uudella kalastuslailla tullaan vähentämään vesioikeuksien omistajien päätösvaltaa omaan veteen.  Lisäksi uusi laki lisää byrokratiaa ja virkamiesten töitä.

Keskusta on oppositiossa ja siitä jouduimme kärsimään. Uusi kalastuslaki meni vastustuksestamme huolimatta läpi. Esitetty uusi asetus oli aivan järjetön. Onneksi saimme estettyä edes pahimmat epäkohdat siitä.

Kalastuslain käytännön toteutus aloitetaan uuden eduskunnan aikana. Olen toiminut kalatalouden keskusliiton varapuheenjohtajana. Pesti siirtyy Eeva-Marialle huhtikuussa, jolloin hän pääsee käyttämään tietotaitoaan kalastusasioiden muutosvaiheessa.

Uusi kalastusasetus tehdään alkavalla vaalikaudella, toivottavasti keskusta on silloin päättämässä asioista. Uusi asetus pitää tehdä maalaisjärjellä, eikä siinä saa olla esimerkiksi rajoituksia hauen pyynnille.

Tarvitsemme Eeva-Mariaa eduskunnassa.

ANNE KALMARI
kansanedustaja (kesk.) agronomi, väistyvä kalatalouden keskusliiton varapuheenjohtaja

* * *

”Eeva-Maria Maijalan työskentely niin ympäristövaliokunnassa kuin myös  Suuressa Salissa ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen. Hän osaa asiansa, hän paneutuu perusteellisesti esiin tulleisiin ratkaisuihin ja uskaltaa puoltaa oikeaksi kokemaansa näkemystä. Lappilaisten on syytä  pitää hänet omien asioiden ajajana eduskunnassa myös tulevina vaalikausina. Eeva-Maria Maijala on myös ihmisläheinen, sielultaan ja sydämeltään sivistynyt suomalaisnainen. Häneen voi luottaa!”

JUHA VÄÄTÄINEN
kansanedustaja (ps.), liikuntaneuvos

vtinen2.jpg

hemmil2.jpg

Olen oppinut tuntemaan Eeva-Marian eduskunnassa ahkerana ja asioihin paneutuvana kansanedustajana ja positiivisena ihmisenä. Ykkösehdokkaani Lapissa on tietenkin Kokoomuksen Heikki Autto, mutta jos ehdokas pitää löytyä Keskustasta, voin suositella äänestämään Eeva-Mariaa.

PERTTI HEMMILÄ
kansanedustaja (kok.), poliisi, maanviljelijä


Kampanjapäällikön haastattelu kevään 2015 vaalilehteenhellevi.png

Eeva-Marian kampanjapäällikkö Hellevi Kangas muistelee vieläkin tyytyväisin mielin ensimmäisiä eduskuntavaaleja.

– Olihan se ihan mieletön työ, mikä tehtiin. Aluksi epäiltiin ja naureskeltiinkin, että ei tuosta mitään tule ja että saatte vain 150 tai 500 ääntä. Mutta sitten ihmiset lähtivät mukaan, kun huomasivat, että kannatusta löytyy. Muistan vieläkin, mikä tunnelma oli Orapirtillä vaali-iltana!

Hellevi lähti mielellään mukaan myös kampanjaan Eeva-Marian uudelleenvalitsemiseksi ja ryhtyi tällä kertaa vieläpä kampanjapäälliköksi.

– Kun Eeva-Maria pyysi, että tulisinko toiselle kierrokselle mukaan, niin vastasin empimättä, että ilman muuta! Jälleen meillä on tärkeä työ tehtävänä.

– Eeva-Maria on todella uurastanut kansanedustajana ja vapaapäivinään kiertänyt ympäri Lappia tapaamassa ihmisiä, niin että ehdokkaan tunnettavuus on nyt ihan eri luokkaa kuin neljä vuotta sitten. Toisaalta Keskustan sisäinen kisa on nyt kovempi ja kun puolueen kannatus on noussut, niin läpimenoon tarvitaan enemmän ääniä. Siksi kenenkään ei pidä ajatella, että Eeva-Marian valinta on ”kirkossa kuulutettu”, vaikka hän saikin viimeksi eniten ääniä Keskustan listalla. Vain keskittämällä äänet varmistamme, että Eeva-Marian työ Lapin ja lappilaisten puolesta voi jatkua.

Savukoskilainen Hellevi Kangas on entinen kahvilayrittäjä ja poromiehen leski. Ainakin moni itälappilainen tietää hänet myös harrastajanäyttelijänä ja Taivaan tulien fanit voivat muistaa Hellevin sivuroolistaan Matti Raninin näyttelemän rovastin taloudenhoitajana.

– Tunsin Eeva-Marian isän Aimo Maijalan politiikan ja myös porohommien kautta jo kauan sitten. Aimo oli kova puhumaan, aivan kuten Eeva-Mariakin, mutta molempien puheet ovat asiaa. Aimo olisi ollut ylpeä nähdessään Eeva-Marian kansanedustajana.

– Kun Eeva-Maria tuli Savukoskelle töihin, niin tapasimme lähinnä töiden ja luottamustehtävieni merkeissä. Se oli kiireistä elämää silloin meille molemmille muissa ympyröissä. Mutta pari vuotta ennen viime eduskuntavaaleja virisi keskustelu, että nyt tarvittaisiin Lapista voimakas nainen eduskuntaan. Rovaniemen Lähteentien pirtillä eräässä keskustelussa heitin sitten nimen esiin. Monet paikalla olleet miehetkin innostuivat. Silloin päätin, että nyt ei luovuteta, kun tähän saadaan ihmisiä oikeasti mukaan.

Hellevi tunnetaan laajalti Eeva-Marian vahvana taustavoimana. Jotkut ovat jopa kutsuneet häntä naiseksi, joka ”teki Maijalasta kansanedustajan”.

– Sellainen puhe on kyllä liioittelua, olihan meitä siinä iso porukka! Hellevi naurahtaa, mutta jatkaa sitten vakavoituen: – Olen tietysti hyvilläni, jos minun työstäni oli apua. Eeva-Maria on osoittanut ensimmäisellä kaudellaan olevansa luottamuksemme arvoinen.

– Kutsun kaikkia lappilaisia mukaan kampanjaan. Ostamalla kirjoja, pipoja, arpoja tai antamalla pienenkin rahalahjoituksen voi tukea kampanjaa. Samoin Eeva-Marian puolesta voi tehdä työtä jakamalla hänen vaalimateriaaliaan tai yksinkertaisesti kertomalla vaaleista omille tuttaville.